Teknosa ile İlgili Kısa Düşüncelerim

Bugün basında çıkan MediaMarkt'ın Teknosa'yı satın almak için görüştüğü haberi ile alakalı bir kaç veri paylaşmak istiyorum. Verileri sunmadan önce Teknosa'yı geçmişte çok takip etmediğimi belirtmek isterim.


Yukarıda sizlere 2013-2014 yılları arasında Bimeks'in yabancı rakiplerini satın alma maliyetlerini, mağaza sayısı ve m2 büyüklükleri ile beraber verdim. Satın alma maliyetlerinin yanında şu an Bimeks'in içinde bulunduğu batık durum da göz önünde bulundurulmalıdır.

Özetle teknoloji perakende sektörünün karşılaştığı en büyük sorun, internet üzerinden satış yapan Hepsiburada gibi online sitelerdir. Teknosa ve MediaMarkt gibi perakendeciler bir nevi bu gibi sitelere showroomluk yapmaktadırlar. İstenilen ürün güzel mi bakılıp; özellikleri öğrenilip, daha ucuza Hepsiburada'dan satın alınmaktadır. MediaMarkt'ın bu satın alma ile beraber sektörde rakipsiz kalacağı avantaj olarak gözükse de, internet üzerinden satış yapabilme noktasında, en azından Hepsiburada gibi siteler ile rekabet edebilir duruma gelmesi gerekmektedir.

Aşağıda sizler ile Teknosa'nın mevcut özkaynak rakamını ve marka değeri dahil edilmiş tahmini özkaynak değerini sunmaktayım.


Lütfen şu an bu haber sebebiyle yatırım yapmayı düşünen kişiler yukarıda sunulan rakamlara dikkat ederek yatırım kararı almalıdır. 2017 yıl sonu bilanço rakamlarına göre Teknosa'nın özkaynak değeri eksidir. Bu rakam, dipnotlarda belirtildiği üzere, marka değerinin dahil edilmesi ile yaklaşık 320 Milyon TL'ye çıkmaktadır. Ciddi sıkıntılar çeken ve TL'nin değer kaybedişinden negatif etkilenen bir sektörde, satın alım miktari belirtilen 320 Milyon TL'nin çok üzerinden olmayabilir. An itibariyle Teknosa'nın piyasa değeri belirtilen özkaynak değerinin %75 üstündedir.

Bilginize...

Yorumlar

  1. Teknosa satışını değerlerden darty ve elecroworld ile kıyaslayamayız. Teknosa yi alan pazarda lider konuma gelir.Marka deger bir aldatmacadır.suanda o marka tek başına etse etse 150 milyon TL eder.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Burada yer alan bilgiler kişisel görüşüm olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rönesans Gayrimenkul ve Borçlanma Araçları Şartları Üzerine

'Terminal Value' da Ciddi Değer Kaybetme Risklerine Hazır Mıyız?

Bankaların Takipteki Kredilerine Yönelik İnceleme - Yazı 2

Alarko Holding Üzerine Düşünceler

Doğuş Holding 2020 Yıl Sonu Sonuçları Üzerine

Yaşar Holding Yıl Sonu ve İştirakleri 1. Çeyrek Sonuçları Üzerine

Aksa Akrilik Üzerine Kısa Bir Çalışma

NEF (Timur Gayrimenkul) Firmasına Yönelik Kısa Bir Analiz

2019 Yılı Faaliyet Raporu Üzerinden Zorlu Holding Değerlendirmesi

Rönesans Holding ve YDA İnşaat Üzerinden Şehir Hastaneleri ile Alakalı Düşüncelerim - Yazı 2