Global Yatırım Holding Matriks Şirket Kartının Yanlış Sunulmasının Nedeni


Matriks ve KAP’ta sunulan sahiplik oranları arasında oluşan farklılığın ana sebebi Turkcom firması ve Mehmet Kutman’ın Global Yatırım Holding’e aşağıda bilgileri sunulan, geri alınan GLYHO hissesi teminatlı kredi vermesidir.


Bahsi geçen hisseler KAP’ta sunulan tablolarda geri alınan paylardan çıkarılıp Turkcom firması ve Mehmet Kutman’a ait görünmektedir. Yaklaşık 27,8 Milyon adet geri alınan hisse GLYHO hazinesinden, borç ödenene kadar, çıkarılmış kabul edildiği için Global Yatırım Holding hazinesinde kalan geri alınan hisse payı, sonraki alımlar öncesi, %5’in altına düşmüştür.
Zamanla Global Yatırım Holding hisse geri alımına devam ederek, teminat olarak vermediği geri alımı yapılan hisse yüzdesi, tekrardan %5’in üzerine çıkmıştır.

Mehmet Kutman’ın bir ara %5’in üzerinden görünüp sonra listeden çıkması işlemi:

Mehmet Kutman’ın kişisel sahiplik oranı %5’ın altına indikten sonra kalan yaklaşık 15,6 Milyon adetlik hisseyi ne yaptığını bilmemiz ne yazık ki mümkün değil; ancak kalan adet ile Global Yatırım Holding’in kullanılan kredi için Mehmet Kutman’a ödünç verdiği hisse adedi yakındır. Firma borcu kısmen veya tamamını ödediğinde ödünç verilen geri alınan hisseler hazineye dönecektir.


Mehmet Kutman’ın %5 üzerine çıkma öncesi ve %5’in altına inmesi sonrası kalan adetler firma tarafından ödünç verilen hisselere yakındır.

Matriks’in şirket kartını yanlış sunmasına neden olan Global Yatırım Holding’in her hisse geri alımında KAP’a gün içerisinde aldığı hisseler ile beraber sunduğu toplam geri alınan hisse adedidir. Firma her açıklamasında ödünç verilen hisseleri de geri alınmış hisseler içerisinde sunmaktadır. Turkcom’a ve Mehmet Kutman’a olan borçlar kapatıldığında ulaşılacak hisse adedi firma tarafından sunulmaktadır.

Finnet ve Matriks borçlara karşılık verilen hisseleri bilemeyebileceğinden, geri alınan hisseleri KAP’a sunulan tabloda ‘diğer’ kısmında varsayıp firmanın sunduğu günlük geri alınan hisse adedini geri alınan paylar olarak sunmaktadır. ’14,15’ Turkcom, Diğer (Mehmet Kutman) ve Global Yatırım Holding’e (5,32) dağıtılmıştır. Bu nedenle iki defa sayılmaktadır.



Yorumlar

  1. Şimdi diğer diye belirtilen kısımda % 14,43 lük geri alımda alınan pay buna ilave % 4,8 lik kutman hisseleri mevcutsa kottan çıkması için gerekli olan % 5 hedefine ; % 4,76 lık bir pay mı kalmış oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %5 hedefine ne kadar kaldığını tam bilmemiz mümkün değil. Bence %28,99 olarak gösterilen 'Diğer' den %4,8'lik Mehmet Bey'de açıklama günü kaldığını görebildiğimiz kısmı çıkarmamız doğru olur. Mehmet Bey'in başka firmaları aracılığı ile ve beraber hareket eden kişilerin %5 altında sahip olabileceği payları bilemiyoruz.

      Sil
  2. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for and provide a new knowledge to me. Thanks for sharing.

    Iobit Uninstaller Pro Crack

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Burada yer alan bilgiler kişisel görüşüm olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaşar Holding Yıl Sonu ve İştirakleri 1. Çeyrek Sonuçları Üzerine

'Terminal Value' da Ciddi Değer Kaybetme Risklerine Hazır Mıyız?

Rönesans Gayrimenkul ve Borçlanma Araçları Şartları Üzerine

Örnekler ile Nakit Akım Tablosu Önemi Üzerine

Alarko Holding Üzerine Düşünceler

Aksa Akrilik Üzerine Kısa Bir Çalışma

Rönesans Holding ve YDA İnşaat Üzerinden Şehir Hastaneleri ile Alakalı Düşüncelerim - Yazı 2

Bankaların Takipteki Kredilerine Yönelik İnceleme - Yazı 2

NEF (Timur Gayrimenkul) Firmasına Yönelik Kısa Bir Analiz

Selçuk Ecza Deposu Üzerine Düşünceler